Janneke Vrijdag Art

Hoi, ik ben Janneke Vrijdag, creatief vakleerkracht oftewel kunstjuf en beeldend kunstenaar.

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn site. 

Neem gerust contact op als je vragen hebt over workshops, lessen, schilderijen of een huisdierportret.


Workshop data voor najaar 2023 zijn bekend!!

Kijk snel onder het kopje creatieve workshops


Als je nieuwsgierig bent naar waar ik nu bezig ben, neem dan een kijkje op mijn instagrampagina

Over mij

Mijn hele leven ben ik al bezig met tekenen en schilderen. Met tekenen toen ik net een potlood vast kon houden en met schilderen toen ik vanaf een jaar of 16 in het regionale kunstencentrum terecht kwam. Na de middelbare school kwam de klad er wat in door studie, werk en kinderen maar sinds een jaar of 16 ben ik weer actief bezig. Eerst met acrylverf en later met olieverf en af en toe aquarel. Ik kwam in 2013 terecht bij fijnschilderes Margreet Duin die mij jarenlang les heeft gegeven en mij de kneepjes van het fijnschilderen met olieverf heeft bijgebracht. Tegenwoordig werk ik in opdracht en maak ik vrij werk voor mezelf. Enkele jaren geleden ben ik met de HBO opleiding Kunsteducatie in het primair onderwijs begonnen (afgerond 2020). En sinds maart 2022 ben ik beschikbaar als creatief vakleerkracht in het basisonderwijs. (zie kopje basisscholen) 

Basisscholen

Basisscholen

Sinds februari 2022 ben ik als freelance creatief vakleerkracht (kunstjuf) actief voor onder andere Qrabbl . Ik geef workshops kunst, tekenen en schilderen op basisscholen. 

Kant en klare lesprogramma's


Het is ook mogelijk om een lesprogramma te maken wat past van het schoolthema van dat moment. De mogelijkheden zijn eindeloos. 

Hieronder een aantal foto s van werk van 'studenten'


Creatieve Workshops 

Komend najaar geef ik een aantal workshops in het beschilderen van houten schijfjes. De workshops zullen plaatsvinden in het atelier van Algizoerkracht aan de Wethouder Venteweg 160 te Gouda

Tijdens de workshop (die ongeveer 2,5 uur duurt) ga je aan de slag met potlood en acrylverf om een vogeltje (of ander diertje) op een houten schijfje te schilderen. Er zijn verschillende maten schijfjes aanwezig en je hebt de mogelijkheid om binnen de workshoptijd verschillende schijfjes te beschilderen. Voorbeelden zijn aanwezig maar je kunt natuurlijk ook een eigen foto meenemen. De kosten zijn €32,50 p.p. .Materiaal, koffie/thee en wat lekkers zijn inbegrepen

Aantal deelnemers 2-6. Ervaring in tekenen en schilderen is niet nodig. Buiten onderstaande data is het ook mogelijk om in overleg een andere datum te prikken voor je eigen groepje van 2-6 pers.  

Om te reserveren stuur je een email naar janneke@vrijdag.net met daarin de gewenste datum en de namen van de deelnemer(s). Aanmeldingen worden verwerkt in volgorde van binnenkomst.  Na aanmelding ontvang je z.s.m. een bevestigingsmail. De factuur ontvang je op het moment dat de workshop zeker doorgaat. Bij annulering binnen 24 uur voor aanvang zijn de kosten €10 (mits niet iemand anders jouw plaats kan innemen).

Data:

Vanwege te weinig aanmeldingen heb ik de data van september helaas moeten annuleren. 

Winterhangertjes Woensdag 22 november 19.30-21.30 uur (uitloop tot 22.00 uur)

Woensdag 13 december  19.30-21.30 uur (uitloop tot 22.00 uur)

Zaterdag 16 december 10.30-12.30 uur (uitloop tot 13.00 uur)


Kinderfeestjes

Hoe leuk is het om bij een kinderfeestje aan de slag te gaan als een echte kunstenaar? De onderwerpen zijn eindeloos: bijvoorbeeld een huisdier, selfie, eenhoorn, fantasielandschap of een gezamenlijk schilderij (en wat je ook maar kunt verzinnen). Duur ongeveer 1,5 - 2 uur en max 10 kinderen. De locatie is in principe in het huis van de jarige.  Stuur vrijblijvend je aanvraag in naar janneke@vrijdag.net

Huisdierportretten

Ik vind het heerlijk om portretten te schilderen van huisdieren. (van hamster tot paard) Dit kan in verschillende formaten van 10 x10 cm tot 30 x 40 cm (en alles ertussen in) 

Ik schilder vanaf (hoge resolutie)  foto's. Het liefst heb ik 1 'hoofdfoto' van de gewenste houding en extra foto's waar bijvoorbeeld de kleur van de vacht, de ogen en de kop goed op te zien zijn.  Regelmatig email ik foto's van de voortgang

Prijzen vanaf €75 tot €300 na het aannemen van de opdracht vraag ik een aanbetaling van 10 % met een minimum van €15.

Vrij werk

Ik vind het heerlijk om met olieverf op paneel of canvas te schilderen. Op paneel schilder ik volgens de fijnschildermethode (laag over laag) en op canvas kies ik meestal de a la prima techniek (nat in nat). Mijn favoriete onderwerpen zijn dieren, maar tegenwoordig waag ik me ook af en toe aan portretten.


Musje, olieverf op canvasbord 18 x 24 cm €75

Ander meisje met een parel, olieverf op canvasboard 24 x 30 cm

Aquarel

Aquarel is een vrij nieuw medium voor mij om mee te werken. Vaak gebruik ik daarbij inkt, fijnliner en/ of gelpen


Schilderijtjes op boomstamschijfjes

Zo af en toe beschilder ik boomstamschijfjes. Je kunt deze bij mij bestellen of er zelf een beschilderen tijdens een workshop (zie kopje workshops)

Houtskool

Ik vind het erg leuk om eens in de zoveel tijd een nieuw medium te proberen. Deze keer houtskool! 

Exposities

Zomer 2016 exposant zomerexpositie Evertshuis, Bodegraven

Winter 2017 exposant Huis van alles, Reeuwijk

September 2021 exposant kunstroute Bodegraven-Reeuwijk

14 mei 2022 exposant Kunstmarkt Evertshuis, Bodegraven

15 en 16 april 2023 Exposant Open atelierroute Gouda. Ik ben samen met de Wolschatten van Algizoerkracht te vinden op de Wethouder Venteweg 160

Contact

email: janneke@vrijdag.net

instagram: @jannekevrijdagart 

KvK nummer: 8538791

BTW nummer: NL004089582B97